.

Sortida Granera - 03.04.11 - a les 7:45 en la rotonda de Castellar


.

El Santuari de la Mare de Deu del MONT

lunes, 14 de septiembre de 2009

Hola companys d'escapada


El passat divendres 11/9, aprofitant la festivitat de la DIADA, 3 components de la colla dels Blacks, en Juanjo L Cocera, en Miquel Navarro i un servidor, Josep el GPS , ens vem apropar a OLOT per "gaudir/patir" les delicioses rampes que condueixen al santuari de la Mare de Deu del MONT.

El recorregut va constar de 118 kms que van transcorrer per Olot-Castellfollit de la Roca-Argelaguer-Besalú-Beuda-Santuari del Mont-Cabanelles-Crespià-Esponellà-Banyoles-Mieres -Santa Pau-Olot.
De bon matí engeguem des de la font Muixina, racò encantador d'Olot, que recomano visitar a tothom que no el conegui, un autentic bosc pulmó verd al mateix Olot i que et permet conectar per pistes rurals amb la conegudíssima Fageda d'en Jordà. De seguida agafem l'antiga N-260 que actualment, gràcies a la flamant autovia, ha quedat completament deserta de vehicles, travessant les poblacions esmentades anteriorment. En una estona xerrant ens plantem sense esforç a Besalu on deixem la nacional i agafem la carretera que puja a Beuda. Aquí ja s'ha de treure el plat gros i començar a apretar. Arribem a Beuda i s'acava la carretera, però comença l'espectacle. Una estreta i amagada pista asfaltada s'endinsa en el frondós bosc a l'inici amb rampes suaus, però de cop s'encadenen una serie de revolts de 180º amb percentatges que arriven al 13%. Amb molta feina arrivem al trencall de la carrtera que puja de Cabanelles i encara ens falten uns 6 kms de pujada. Els percentatges afluixen i donen un respir fins que al nostre davant apareix la silueta del santuari i les antenes repetidores. Una sèrie de "zetas" ens pugen al damunt del cim.

Allà trobem una enorme estatua del poeta Mossen Cinto Verdaguer, i un museu a la seva glòria excel.lentment restaurat dins el santuari. Una merescuda visita i les vistes des de la terrassa del bar restaurant ens compensen de l'esforç realitzat.

La baixada a Cabanelles, després de les fotos de rigor, molt espectacular per l'estretor de la carretera, els constants revolts tancats i sempre per dins el bosc, son una delicia, però compte amb els "duminguerus" de quatre rodes!!!!

Ja a baix busquem de nou la N-260 per creuar-la en direccio a Banyoles, ruta de tobogans constants però assequible un cop recuperades les forces amb l'esmorzar, i tot vorejant el llac, sempre encantador, enfilem cap a Mieres i Santa Pau. Reptexons trencacames per donar i regalar i 35ºC de calor, que només la baixada a Olot pel costat dels volcans i la Fageda ens alleugeren.

Ja a la Font Muixina de nou, refrescada a la font mentre es celebra un bodorrio solemne als jardins del restaurant de la font.

En total 4H27 minuts de pedalada (el Juanjo una mica menys, ja que va sense cadena) i 1987 m de desnivell. Una gran jornada de ciclisme amb excel.lents companys de ruta.
Josep

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Josep, acabo de comprobar que va ser una molt bona sortida, llàstima que no vaig poder anar, però tinc guardat 1 ó 2 cartutxos que són, sense dubte, per a Bellmunt, on espero que tinguem igualment una sortida espectacular.
Encara falta per decidir el recorregut esmentat, és a dir, quina altre pujada farà companyia al Sanctuari de la Mare de Déu de Bellmunt.
Oscar B. (nen)